Home / Consortium / BNA

 

Bijna 1300 architectenbureaus zijn verenigd in de BNA, de branchevereniging voor Nederlandse architectenbureaus. De BNA is een netwerk dat modern, creatief ondernemerschap bevordert. Met als drijfveer de kracht van architectuur voor de leefomgeving. De BNA werkt aan het versterken van bureaus, om op kansrijke markten toegevoegde waarde te leveren aan opdrachtgevers en maatschappij.

Architecten zijn creatief in het aanboren van nieuwe markten en het ontwikkelen van alternatieve diensten en verdienmodellen. Het futurA onderzoek past bij de doelstelling van de BNA om de discussie over de ‘nieuwe architect’ en de daarbij horende nieuwe rollen en verdienmodellen voor architectenbureaus te bevorderen. Het onderzoek zorgt bovendien voor een noodzakelijke wetenschappelijk onderbouwing. De BNA treedt daarom vanaf het begin op als partner van het onderzoek.

Er is in de branche een duidelijke behoefte aan goede manieren om de waarde van architectendiensten voor een slimmer bouwproces en hogere kwaliteit zichtbaar te maken. Deze samenwerking tussen wetenschappers, architecten, opdrachtgevers en ontwikkelaars kan zorgen voor een bijdrage aan de professionaliteit en nieuwe businessmodellen in de branche. De tussenresultaten en uitkomsten van het futurA onderzoek zullen worden gedeeld met de leden in het kader van brancheontwikkeling. Tevens dienen de resultaten van futurA als input bij het ontwikkelen van het cursusaanbod van de BNA Academie.