Home / Consortium / De Zwarte Hond

 

Ontwerpbureau De Zwarte Hond werkt in multidisciplinaire teams vanuit Rotterdam, Groningen en Keulen aan het integraal vormgeven en realiseren van architectuur, stedenbouwkundige opgaven en landschappelijke vraagstukken. De opdrachtportefeuille van De Zwarte Hond beslaat het hele spectrum van woon-, werk- en recreatieomgevingen in landelijke en stedelijke context: van villa tot seriematige woningbouw, van kantoorinrichting tot kantoorpark, van cultuurgebouw tot recreatielandschap.

De Zwarte Hond is continu op zoek naar mogelijkheden om in nauwe samenwerking met ketenpartners het integrale proces van ontwerpen en bouwen te verbeteren. Maatschappelijke ontwikkelingen maken het noodzakelijk om in een netwerk van partners een gezamenlijke prestatie te leveren. Een gemeenschappelijke visie op de opgave is meer dan ooit noodzakelijk en dient gebaseerd te zijn op de nieuwe relatie tussen opdrachtgever en opdrachtnemer.

FuturA maakt het volgens De Zwarte Hond mogelijk om de nieuwe relaties binnen het vakgebied grondig in kaart te brengen en aan de hand hiervan een andere rol voor architectenbureaus te formuleren. Er is behoefte aan nieuwe effectieve ontwikkel-, ontwerp-, bouw- en beheerprocessen. Door dit onderzoek met een ruime selectie van disciplines uit de bouwsector uit te voeren verwachten wij een breed draagvlak voor de resultaten.