Home / Resultaten / Inspiratie / Afstudeeronderzoeken

 

De volgende afstudeeronderzoeken hebben raakvlak met het futurA-onderzoek:

  • Ontwerper in uitvoering. Deze masterthesis gaat over de rol van architect als uitvoerend general planner en wat voor kansen en bedreigingen deze rol creëert voor middelgrote architectenbureaus. Klik hier voor de thesis.
  • Bureau-DNA als basis voor de toekomst. De omgeving van de architectenbranche verandert structureel als gevolg van de dalende omzet in de architectenbranche. Deze masterthesis kijkt naar hoe een architectenbureau op basis van kerncompetenties het aanbod van producten en diensten kan aanpassen aan de vraag vanuit de veranderende omgeving om omzet te genereren. Klik hier voor de thesis.
  • Digitization in creative professional service firms: new business models of architects. In deze masterthesis is onderzocht hoe digitalisering de business modellen van architectenbureaus beïnvloed. Daarnaast zijn ontwerp principes ontwikkeld welke gebruikt kunnen worden in de praktijk. Klik hier voor de thesis.
  • Identity and image at architecture firms. In deze thesis is een methode onderzocht, waarmee architectenbureaus hun gewenste en waargenomen identiteit en imago kunnen meten. Hoe zien architectenbureaus zichzelf en hoe willen zij gezien worden? Hoe worden architectenbureaus gezien door externen? Deze vragen staan centraal in dit onderzoek. Klik hier voor de thesis.