Home / Resultaten / Publicaties / Trade offs in the value capture of architectural firms

 
De eerste deelstudie van het PhD project van Marina Bos-de Vos is gepubliceerd in het wetenschappelijk tijdschrift Construction Management and Economics. In het artikel gaan Marina Bos-de Vos, Hans Wamelink en Leentje Volker in op waarom het voor veel architectenbureaus moeilijk is om winst te maken met de diensten die ze leveren. Interviews met de architecten en opdrachtgevers van negen Nederlandse woningprojecten geven inzicht in hoe architecten hun commerciële en professionele doelstellingen in balans proberen te krijgen en houden, maar ook waar en waarom dit vaak mis gaat. 
 
De ‘Version of Record’ van het manuscript is gepubliceerd in Construction Management and Economics op 10 May 2016 en beschikbaar via http://www.tandfonline.com/doi/full/10.1080/01446193.2016.1177192
Het geaccordeerde manuscript (de versie voorafgaand aan publicatie) kan hier gratis gedownload worden.