Home / Nieuws / Presentaties Hans Wamelink en Marina Bos-de Vos op conferentie Reading

 

De universiteit van Reading (UK) heeft op 27 en 28 april een conferentie georganiseerd over Professional Practices in the Built Environment. FuturA werd er vertegenwoordigd door Hans Wamelink en Marina Bos-de Vos.

Hans Wamelink gaf een keynote speech over de toekomst(scenario’s) van de architectenbranche. In een interactieve sessie met de zaal werd de mening gepeild over vragen als ‘Heeft de architect over 20 jaar meer of minder invloed dan nu?‘.

Marina Bos-de Vos presenteerde het paper ‘Challenges in the business models of creative professional service firms‘, dat is geschreven door Marina Bos-de Vos, Bente Lieftink, Hans Wamelink en Jasper Kraaijeveld. Zij hebben onderzoek gedaan naar business modellen voor architectenbureaus. Enerzijds is dit nodig omdat onderzoek naar businessmodellen met name in relatie tot grote organisaties wordt uitgevoerd, en anderzijds omdat architectenbureaus nieuwe en verbeterde bedrijfsstrategieën moeten hebben om te kunnen overleven in een dynamische en competitieve omgeving.

Via deze link bezoekt u de pagina van de conferentie. Door de ‘Conference proceedings’ te downloaden kunt u het paper van futurA lezen (zie pagina 39-47).