Home / Nieuws / Een terugblik op de TU Delft Research Exhibition

 

toolFuturA is gedurende het driedaagse evenement de ‘TU Delft Research Exhibition’ als één van de 175 projecten vertegenwoordigd geweest. In de bibliotheek van de TU Delft stonden verschillende mensen van het futurA team de bezoekers te woord.

Voorafgaand aan het evenement is er een spel gemaakt die gebaseerd is op het nieuwe businessmodel voor architectenbureaus die futurA heeft ontwikkeld. Men kon één van de vier pionnen kiezen om een soort ganzenbord te spelen. De vier pionnen representeerden de vier rollen die architecten aan kunnen nemen. Deze vier rollen zijn voortgekomen uit het onderzoek van Bente Lieftink en Marina Bos-de Vos. Door met de dobbelsteen te gooien kwam men op vakken uit waar een opdracht lag. Deelnemers konden deze vragen, die gaan over elementen die men tegenkomt in de creatieve industrie, beantwoorden en afhankelijk van het antwoord nog een keer gooien. Opdrachten varieerden van “Noem vijf soorten verdienmodellen”, tot “Als iemand anders het veel beter kan, doe het dan niet zelf. Noem twee activiteiten die u beter aan anderen kunt overlaten”. Het doel van het spel is om op een interactieve wijze bewust te worden van strategische besluitvorming voor een project of bedrijf.

Volgens Marina Bos-de Vos, die aanwezig was tijdens het evenement, vonden veel mensen het model vernieuwend. Ze hadden nog niet iets vergelijkbaars gezien. Ook zagen veel mensen in dat het een brede toepassingsmogelijkheid heeft. Op basis van deze feedback gaat futurA de komende maanden aan de slag om het businessmodel voor architecten nog verder te verbeteren. Al met al was het een geslaagd evenement, dat genoeg inspiratie heeft gegeven voor de aankomende tijd!

De TU Delft heeft een filmpje gemaakt waarin er een korte impressie wordt gegeven van de research exhibition. Klik op deze link om het filmpje te bekijken.