Home / Nieuws / Marina Bos-de Vos wint paper award bij ARCOM 2017!

 

06f8fbcb-02bb-450c-ad0f-5caae4c33aaf-original

Van 4 tot en met 6 september werd de 33e editie van ARCOM gehouden, een conferentie die focust op onderzoek over construction management. Dit jaar was het thema ‘Brutally Innovative Construction’, waarbij het ging over verschillende soorten innovatie, en de voor- en nadelen die daarbij komen kijken.

Leentje Volker en Marina Bos-de Vos woonden de conferentie in Cambridge bij. Zij kregen de ‘best technical paper’ award toegekend, voor het paper ‘Constructing Business Models around Idenity: Tensions in Architectural Firms’. Lizet Kuitert, die ook een PhD doet aan de TU Delft, won de David Langford Commemoration Award voor het paper ‘Public Commissioning in a New Era: Public Value Interests of Construction Clients’. Dit paper schreef ze samen met Leentje Volker en Marleen Hermans, hoogleraar van de leerstoel Publiek Opdrachtgeverschap in de Bouw aan de TU Delft.

Het paper van Marina Bos-de Vos en Leentje Volker beschrijft dat architectenbureaus vaak moeite hebben om gezonde businessmodellen op te zetten, omdat die gebaseerd zijn op conflicterende waarden. Architecten moeten namelijk continu een afweging maken tussen professionele en commerciële waarden. Er is daarom onderzocht wat de wederzijdse spanningen zijn tussen identiteit en strategie. Observatie van 17 ontwerpworkshops over businessmodellen heeft geleerd dat businessmodellen vooral gebaseerd worden op professionele waarden, en in mindere mate op commerciële waarden. Dit kan innovatie en strategische acties in de weg staan.

Wilt u graag meer lezen over het onderzoek en de resultaten? Klik dan op deze link om het volledige paper te lezen.