Onder binnenschilderwerk valt al het schilderwerk binnenshuis. Denk bijvoorbeeld aan het schilderen van muren, sausen van het plafond en het verven van deuren en kozijnen. Ook het verven van de trap en meubels valt onder binnenschilderwerken. 

Voor binnenschilderwerk kun je een schilder inschakelen: je weet dan zeker dat je kwalitatief schilderwerk hebt waar je nog jaren van kunt genieten. Daarnaast heb je garantie op het geleverde werk en betaal je voor de schilderwerken het verlaagde btw-tarief van 9%. 

In deze blog lees je welke kosten je kunt verwachten wanneer je binnenschilderwerk uitbesteed aan een boekhouder.

Wat kost een schilder?

Het gemiddelde uurtarief van een schilder is €35,- tot €40.-. Er wordt niet altijd gewerkt met een uurtarief: schilders hanteren ook een prijs per vierkante meter. Deze ligt voor binnenschilderwerk gemiddeld tussen de €30,- en €35,- per m²

Welk tarief er in jouw situatie gebruikt wordt, hangt vooral af van de complexiteit van de schilderwerken. Voor eenvoudige klussen, zoals het verven van muren en plafonds, is een uurtarief het voordeligst. Wanneer het gaat om moeilijkere werkzaamheden, zoals het schilderen van kozijnen en deuren, ben je met een prijs per vierkante meter voordeliger uit.

Maak vooraf duidelijk afspraken met de schilder over de kosten en laat deze vastleggen op papier. Zo kom je niet onverwacht voor verrassingen te staan!

Wat kost binnenschilderwerk? Prijzen per werkzaamheden

In de onderstaande tabel zie je de kosten voor binnenschilderwerk. 

SchilderwerkGemiddelde prijsOmschrijving
Trap schilderen€300,- tot €700,-1x witten, schuren, schoonmaken en schilderen
Plafond schilderen€200,- tot €1.500,-Afhankelijk van oppervlak
Deuren lakken€850,- tot €1.00010 tot 20 deuren inclusief deurkozijn
Muur schilderen€220,- tot €300,-Voor een wand van 15m²
Muur schilderen€450,- tot €600,-Voor een wand van 30m²
Muur schilderen€900,- tot €1.200,-Voor een wand van 60m²

Bron: https://www.schilder-nu.nl/ 

Besparen op binnenschilderwerken: handige tips

Wil je besparen op binnenschilderwerk? Dat kan met deze onderstaande tips!

  1. Kies een schildersbedrijf uit de buurt: ieder bedrijf rekent voorrijkosten. Deze houd je zo laag mogelijk door een schilder bij jou in de regio te kiezen.
  2. Help zelf mee: je schakelt natuurlijk niet voor niks een schilder in, maar er zijn vast wel dingen die je zelf kunt doen. Bereid de werkzaamheden goed voor: haal alles van zijn plek en dek de vloer netjes af. Ook afplakken is iets wat je zelf kunt doen!
  3. Huur een winterschilder in: in de winter hebben schilders minder werk. Hierdoor geven zij een maximale korting van 30% op schilderwerk. Een eenvoudige manier om te besparen.
  4. Sluit een schildersabonnement af: het is mogelijk om en abonnement af te sluiten bij een schilder. Je betaalt dan een vast bedrag per maand, en hiervoor voert de schilder regelmatig onderhoud uit en het schilderwerk wordt op tijd vernieuwd. Je geniet hierdoor nog langer van mooi schilderwerk!
  5. Profiteer van het verlaagde btw-tarief: wanneer je een professionele schilder inschakelt, profiteer je van het verlaagde btw-tarief. Je betaalt 9% in plaats van 21% btw over de materiaal- en arbeidskosten.