binnenhuisarchitect

Een binnenhuisarchitect zorgt ervoor dat het interieur van uw woning of pand er goed verzorgd uitzien. Benieuwd naar de prijzen voor het inhuren van een binnenhuisarchitect? In dit artikel gaan we er verder op in.

Wat doet een binnenhuisarchitect?

Afhankelijk van de formulering van de opdracht zal een binnenhuisarchitect aan de gang gaan met het ontwerpen van een interieur voor elke ruimte in de woning of bedrijfspand, zoals woonkamer, keuken, badkamer, maar ook toilet en bijvoorbeeld het trappenhuis of de zolder. Je kunt een interieurarchitect inschakelen om jouw eigen woning aan te pakken en laten voorzien van een mooi interieurontwerp, maar ook wanneer je een bedrijf of zaak wil opstarten is het een goed idee om een binnenhuisarchitect in te schakelen. Door ervaring, goede smaak en oog voor detail leveren deze interieurontwerper en binnenhuisarchitect de mooiste ontwerpen af in Amsterdam. Een goede binnenhuisarchitect brengt samen met jou je interieurwensen in kaart, laat natuurlijk dat oude kastje staan waar je zo gehecht aan bent, en zoekt vervolgens naar de optimale inrichting.”

Een goede binnenhuisarchitect gaat niet in uw naam en op uw kosten zijn eigen persoonlijke ‘feestje’ bouwen. Nadat dit vastgesteld is, gaat onze binnenhuisarchitect aan de slag met het ontwerpen van uw nieuwe interieur in Zoetermeer. Zeker in tijden als deze, als een verhuizing er bijvoorbeeld niet in zit maar je toch wel erg graag iets aan je woning wilt veranderen is een binnenhuisarchitect inhuren dé manier om hier iets mee te doen.

Het verschil tussen een binnenhuisarchitect en een interieurontwerper

Het grootste verschil tussen een binnenhuisarchitect en een goede interieurstylist zit dus vooral in het bouwkundig onderlegd zijn, alhoewel een architect voor berekeningen ook natuurlijk een constructeur inhuurt. Om hetzelfde nog eens anders te zeggen: het begint met de binnenhuisarchitect die de indeling van de ruimte bepaalt, dan komt de interieurontwerper die de vertelt wat er in moet staan en de styliste zegt welke stoffen in welke kleuren gebruikt kunnen worden. Een interieurarchitect (ook wel binnenhuisarchitect) is iemand die het interieur van een woning of een ander gebouw ontwerpt.

Zoekt u naar een binnenhuisarchitect die u van dienst kan zijn met de indeling van uw interieur, of die ervoor kan zorgen dat de materialen in uw interieur goed aansluiten bij de sfeer die u wilt creëren? Een voordeel van het inschakelen van een binnenhuisarchitect is dat de binnenhuisarchitect weet wat er op de markt allemaal aan materialen verkrijgbaar is, wat ze mogen kosten en waar er goede service wordt geboden. Hierdoor weet je zeker dat je niet tegen onmogelijkheden aanloopt, maar dat het ontwerp ook goed uitvoerbaar en praktisch is. Een interieurarchitect heeft veel connecties in de bouwwereld en kan jou, indien gewenst, ook helpen aan aannemers en goede vakmensen om een eventuele verbouwing door uit te laten voeren.

Prijzen binnenhuisarchitect

Vergelijk de kostprijs van verschillende binnenhuisarchitecten. De kostprijs kan enorm verschillen, waardoor je tot wel 40% op de kosten kunt besparen door de prijzen te vergelijken!

Een voordeel van het inschakelen van een binnenhuisarchitect is dat de binnenhuisarchitect weet wat er op de markt allemaal aan materialen verkrijgbaar is, wat ze mogen kosten en waar er goede service wordt geboden. Als je interesse hebt in de diensten van een binnenhuisarchitect, is de prijs natuurlijk niet onbelangrijk. Hoewel de ontwerpen veelal modern van karakter zijn, is een binnenhuisarchitecten niet gebonden aan een bepaalde ontwerpstijl. Een binnenhuisarchitect zal door de vele projecten goede prijsafspraken met u maken.

We hebben voor u een prijzentabel gemaakt zodat u een goede prijsindicatie krijgt voor het inhuren van een binnenhuisarchitect om je woninginrichting opnieuw te laten stylen: Een binnenhuisarchitect, inventariseert jouw wensen met betrekking op de inrichting van jouw woning, winkel of bedrijfspand. Kijk voor meer informatie in het architectenregister.

Werkzaamheden binnenhuisarchitectGemiddelde kosten
(per ruimte, inclusief btw)
Advies geven en ontwerp schetsen€500 – €750
Volledig ontwerp maken en vergunningen aanvragen€2000 – €3250
Volledig ontwerp maken, vergunningen aanvragen en begeleiding tijdens de bouwBegint bij €7000