wat kost een dakkapel?

Benieuwd naar de prijzen van een dakkapel? In dit artikel lees je alles over de kosten van kunststof en houten dakkapellen.

Wat is een prefab dakkapel?

Wij informeren u graag over de mogelijkheden en prijzen voor het plaatsen van een prefab, kunststof of houten dakkapel. Voordat u deze waardevolle investering in uw woning gaat doen, is het raadzaam om uzelf door middel van een persoonlijk gesprek bij u thuis goed te laten voorlichten door een dakkapellen specialist. Naast de extra ruimte door de dakkapel en een goed bruikbare kamer is de ventilatie die de ruimte krijgt van een dakkapel één van de grote pluspunten van een kunststof of houten dakkapel.

Prefabricage (prefab bouwen) is een proces in de bouw waarbij materialen vooraf in een fabriek of werkplaats tot elementen worden gemaakt, waarna deze naar de bouwplaats worden getransporteerd en aldaar worden verwerkt. Een volgend voordeel is dat de prefab dakelementen van hogere en constantere kwaliteit zijn dan wanneer deze op de bouwplaats worden gemaakt, omdat het fabricageproces in een gespecialiseerde en gecontroleerde omgeving zoals een fabriek of werkplaats gebeurt. Prefabricage (prefab bouwen) is een proces in de bouw waarbij materialen vooraf in een fabriek of werkplaats tot elementen worden gemaakt, waarna deze naar de bouwplaats orden getransporteerd en aldaar worden verwerkt.

Je bent het goedkoopste uit als je kiest voor het laten plaatsen van een standaard formaat houten prefab dakkapel, en zelf de afwerking van de binnenkant verzorgt. De uiteindelijke dakkapel kosten zijn afhankelijk van de grootte, het te gebruiken materiaal en uw wensen wat betreft extra opties voor uw dakkapel Ook is het mogelijk dat een vergunning vereist is om de dakkapel van uw wensen te plaatsen. Dat biedt als voordeel dat u bij ons terecht kunt voor zowel prefab , zinken , houten als kunststof dakkapellen Tot de werkzaamheden die onze experts voor u kunnen uitvoeren behoren bovendien ook dakramen en het vernieuwen van binnen- en buitenkozijnen.

Prefab dakkapel prijzen

Materiaal dakkapelGemiddelde prijs prefab (inclusief plaatsing)Gemiddelde prijs normaal (inclusief plaatsing)
Hout€ 3000 – €3250€ 4000 – €4500
Kunststof € 3750 – €4000€ 4700 – €5000
Polyester € 4250 – €4500n.v.t.

Waarom een kunststof dakkapel?

Wilt u een dakkapel van kunststof op uw woning laten plaatsen en bent u benieuwd naar de mogelijkheden en prijzen op basis van uw wensen? De kunststof dakkapellen van zijn nauwelijks te onderscheiden van houten dakkapellen Daarnaast staan de kapellen van kunststof garant voor weinig onderhoud, een lange levensduur en een uitstekende kwaliteit en zijn dus een duurzame keuze. Bij een kunststof dakkapel heeft u de keuze uit houten en kunststof kozijnen.

Wanneer u moet kiezen tussen een kunststof of houten dakkapel, is het dus vooral belangrijk te kijken naar wat u belangrijker vindt, een authentieke uitstraling of lagere onderhouds- en energiekosten. De keuze voor kunststof dakkapellen wordt doorgaans ingegeven door de wens om de kozijnen van de dakkapel aan te laten sluiten bij die van de onderliggende woning. Kunststof dakkapellen bestaan dus, zoals u hierboven kunt gelezen, uit een houten basisconstructie die is voorzien van kunststof kozijnen en van kunststof bekleding van de zijwanden.

Een dakkapel van kunststof is onderhoudsarm en bij grote dakkapellen ligt de prijs vaak zelfs lager dan bij houten dakkapellen Met een prefab kunststof dakkapel bent u zelfs nog voordeliger uit. De prijs wordt onder andere bepaald door de gebruikte materialen: wilt u bijvoorbeeld meranti hardhouten of kunststof kozijnen in uw dakkapel? Als men dus kan kiezen tussen een houten dakkapel dat het nodige onderhoud vergt, of een kunststof kozijn waar u verder niet naar hoeft om te kijken, dan is de keuze vaak snel gemaakt.

Kunststof dakkapel prijzen

Lengte
(in centimeters)
Gemiddelde prijs
(inclusief 1 draaikiepraam & 1 raam)
200€3000 – €3750
300 €3750 – €4000
400 €4700 – €5000

Houten dakkapel

Wij hebben veel kennis en ervaring opgebouwd met het plaatsen van zowel houten als kunststof dakkapellen en kozijnen. Een houten dakkapel heeft meer onderhoud nodig dan een kunststof versie en is duurder in de aanschaf. Bovendien is de levensduur van een houten dakkapel tot 25 jaar mits goed onderhouden en dus relatief korter dan een kunststof of polyester dakkapel.

Het onderhoud van houten dakkapellen bestaat uit het schoonmaken van het materiaal, het controleren op houtrot en eens in de 5 jaar schilderen. Een semi houten dakkapel is ideaal wanneer je wel graag de uitstraling wilt van hout, maar niet zit te wachten op het onderhoud wat benodigd is bij een houten dakkapel. Traditionele houten dakkapel: Wanneer u liever geen prefab constructie heeft, maar op zoek bent naar maatwerk kunt u er voor kiezen om een traditionele houten dakkapel te laten plaatsen.

Indien u graag een dakkapel op maat wilt laten maken, is de keuze voor een houten dakkapel ook snel gemaakt. Aan het plaatsen van houten en kunststof dakkapellen zitten verschillende prijzen gebonden. Wij informeren u graag over de mogelijkheden en prijzen voor het plaatsen van een prefab, kunststof of houten dakkapel. Voor verdere informatie over verschillende dakkapellen verwijzen wij u naar Jarino Dakkapellen.

Houten dakkapel prijzen

Lengte
(in centimeters)
Gemiddelde prijs
(inclusief 1 draaikiepraam & 1 raam)
200€3250 – €3500
300€3800 – €4000
400€4500 – €5000

Heeft u een vergunning nodig?

Als u een dakkapel bij uw huis wilt laten installeren, dan hebt u de keuze uit verschillende soorten dakkapellen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om een deur toe te voegen aan de constructie als u een dakterras of balkon hebt. Wanneer u een goedkope dakkapel aan de zijkant of de achterkant van uw woning wilt laten bouwen, heeft u meestal geen vergunning nodig. Je bent het goedkoopste uit als je kiest voor het laten plaatsen van een standaard formaat houten prefab dakkapel, en zelf de afwerking van de binnenkant verzorgt.

Voor sommige dakkapellen is een vergunning nodig bij de gemeente, samen met u helpen wij u graag om deze aan te vragen. De dakkapellen die wij vervaardigen hebben een standaard R.c waarde van 4.5 wat bij vele anderen dakkapel bedrijven 3.5 is. Indien gewenst kunnen wij uiteraard een hogere R.c waarde leveren, let daarbij alleen wel op of de rest van uw woning die gewenste R.C-waarde ook heeft, anders betaald u meer geld maar levert het u niks aan meerwaarde op. Bent u op zoek of van plan een dakkapel te laten plaatsen en benieuwd wat voor u kunt betekenen, neemt u dan vandaag nog geheel vrijblijvend contact met ons op en wij adviseren u graag over de mogelijkheden. Ook kunt u met hulp van de folder Dakkapellen (pdf) van de rijksoverheid controleren of u een vergunning nodig heeft voor de dakkapel zoals u die wilt (laten) plaatsen. Als u een dakkapel op de voorkant van uw huis wilt (laten) plaatsen, dan heeft u meestal een vergunning voor het bouwen nodig.