keukenrenovatie kosten

Een keukenrenovatie kan een slimme investering zijn om uw huis te upgraden zonder de kosten van een volledige keukenvervanging. Het kan ook de waarde van uw huis verhogen en uw dagelijks leven gemakkelijker maken. Maar hoeveel kost een keukenrenovatie eigenlijk? In dit artikel zullen we de verschillende kostenfactoren van een keukenrenovatie bespreken en u helpen de kosten te begrijpen voordat u aan de slag gaat.

Kostenfactoren van een keukenrenovatie

Hieronder vind je factoren die de kosten beïnvloeden.

1. Keukenindeling

De indeling van uw keuken is een belangrijke factor bij het bepalen van de kosten van een renovatie. Als u de huidige indeling wilt behouden, zal dit waarschijnlijk minder kosten dan wanneer u de indeling volledig wilt veranderen.

2. Keukenkasten

Keukenkasten zijn een van de grootste kostenposten bij een keukenrenovatie. Het type en de kwaliteit van de kasten die u kiest, kunnen sterk variëren in prijs.

3. Werkbladen

Het type en de kwaliteit van het werkblad dat u kiest, kan ook sterk variëren in prijs. Granieten werkbladen zijn bijvoorbeeld duurder dan laminaatwerkbladen.

4. Apparatuur

De kosten van keukenapparatuur variëren afhankelijk van het merk, de grootte en de functies. U kunt geld besparen door te kiezen voor basisapparatuur of door te zoeken naar koopjes.

5. Verlichting

Verlichting is niet alleen functioneel, maar kan ook een belangrijke designelement zijn in uw keuken. De kosten van verlichting variëren afhankelijk van het type en de stijl die u kiest.

6. Vloeren

Het type vloer dat u kiest, kan ook een belangrijke kostenfactor zijn bij een keukenrenovatie. Tegels zijn bijvoorbeeld duurder dan vinyl.

Gemiddelde kosten van een keukenrenovatie

De gemiddelde kosten van een keukenrenovatie variëren sterk, afhankelijk van de grootte van de keuken en de specifieke renovaties die u wilt uitvoeren. Over het algemeen kost een nieuwe kleine keuken tussen de € 5.000 en € 20.000. Een nieuwe grote keuken kan tussen de € 20.000 en € 50.000 kosten. Wanneer je de keuken alleen gaat renoveren ben je een stuk goedkoper. De prijzen verschillen per werkzaamheden volgens deze website, ze delen daarbij ook deze handige prijstabel:

KeukenrenovatieInbegrepen bij de renovatieGemiddelde kosten*
Kleine keuken3 keukendeuren
3 ladefronten
1 koelkastpaneel
€350,- tot €950,-
Keuken van gemiddelde grootte8 keukendeuren
5 ladefronten
1 koelkastpaneel
1 vaatwasser paneel
€900,- tot €2.000,-
Grote keuken12 keukendeuren
7 ladefronten
1 koelkastpaneel
1 vaatwasser paneel
€1.000,