Bij houtskeletbouw gaat het om het bouwen van een houten draagconstructie. Dit kan bij verschillende gebouwen gedaan worden. Hoeveel dit precies kost hangt af van een aantal factoren. Wat deze factoren zijn en wat de uiteindelijke kosten zijn lees je hier. 

Welke factoren beïnvloeden de prijs? 

Bij het uitrekenen van wat je ongeveer gaat betalen wanneer je een houtskelet laat bouwen moet je een aantal factoren mee nemen. Pas wanneer je deze factoren weet kun je namelijk een duidelijk beeld krijgen van de kosten. 

  • De materialen. Wanneer je kiest voor duurdere materialen betekent dit ook dat de prijs van het totaalproduct omhoog zal gaan. 
  • De constructie. Hetzelfde geldt voor de constructie. Wanneer je een moeilijke constructie wil laten bouwen betekent dit vaak dat het langer duurt voordat het staat. Dit speelt dan natuurlijk weer een rol in de eindprijs. 
  • Isolatieniveau. Wil je een houtskelet bouwen met veel isolatie, dan betekent dit automatisch ook dat de prijs stijgt. Wel is het ideaal om van tevoren isolatie aan te brengen. Dit kan je later namelijk veel geld besparen. 

Ook de wandbouw en het ontwerp spelen mee in de prijs. 

Wat zijn de kosten 

De kosten van een houtskeletbouw zijn over het algemeen te vergelijken met het bouwen van een woning in de traditionele zin. Voor houtskeletbouw is de bouwpakketprijs ongeveer € 300,- per m².
Maar hier zit ook nog verschil in bij de grootte van de woning. Heb je te maken met een woning die groter is? Dan is de kans er dat je minder betaald per m². 

Leuke feitjes over houtskeletbouw!

  • Wanneer het hout droog houdt en gebruikt in de draagconstructie kan het eeuwen mee! Het oudste houten gebouw ter wereld is wel 1500 jaar oud! 
  • Hout is net zo sterk als staal. Maar dan moet je natuurlijk wel kijken naar de massa-sterkte verhouding. 
  • Het is niet brandgevaarlijk! Hout gaat namelijk verkolen. Hierdoor wordt de binnenkant van het hout beschermt.